top of page

HABERLER

/   Haberler

HABERLER

aa_res1.jpg

Kanser tedavisinde başarı oranı yüzde 80'leri geçti

LÖSEMA Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Artık kanser tedavileri değişiyor, kimyasaldan biyoteknolojiye, immünolojiye, bağışıklık sistemine, hücresel tedavilere geçiş söz konusu." dedi

konu33.jpg

Ağrı, halsizlik, kansızlık yaşıyorsanız dikkat!

Özellikle ileri yaşlarda yaşanan kemik ağrısı, halsizlik ve kansızlık pek çok hastalığın belirtisi olabiliyor. Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, bu belirtilerin yaşandığı durumlarda "multipl miyelom" riskinin de değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

aa_res2.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş,: Akut lösemi hastalarında ortalama yaşam süresi arttı.

Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, bireyselleştirilmiş tedaviler sayesinde en ağır ve agresif seyirli hastalıklardan biri olan akut lösemide ortalama ömür süresinin 3 kat arttığını bildirdi.

hastane-yoneticiligi (1).jpg

"Aktif kanser tedavisi görenler oruç tutmasın"

Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını belirten Lösemili Hastalar Sağlık Eğitim ve Araştırma Derneği (LÖSEMA) Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, 1-7 Nisan Ulusal Kanser haftası nedeniyle merak edilen sorulara yanıt verdi.

losema-fevzi-altuntas.jpg

LÖSEMA Kurucu Başkanı Prof. Dr. Altuntaş: Kanserleri yüzde 30-50 azaltabiliriz

Önümüzdeki 30 yılda kanser vakalarının yüzde 70'lere kadar artacağı tahmin ediliyor. Lösemili Hastalar Sağlık Eğitim ve Medikal Araştırma Derneği (LÖSEMA) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Eğer sigara kullanmaz, alkol içmez, güneş ışınlarından kontrollü faydalanır, düzenli egzersiz yapar ve dengeli beslenirsek kanserleri yüzde 30-50 oranında azaltabiliriz" dedi.

konu37.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, Kansere Karşı Milli İlaç Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Toplam 16 hasta üzerinde yürütülecek çalışmanın faz-1a aşamasında 6 gönüllü hastada maksimum tolere edilebilen doz tespit edilecek, faz-1b aşamasında ise 10 gönüllü hastada etkinlik ve güvenlik değerlendirilecek.

konu60.jpg

Milli İlaç Klinik Aşamaya Geçti!

Tekrarlayan, metastatik ya da ileri evredeki akciğer kanseri hastaları için geliştirilen ilacın faz-1 çalışmaları Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Faz-1 Klinik Araştırmalar Merkezi'nde başladı.

World Scientist and University Rankings

Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi Rektörlüğü tarafından “World Scientist and University Rankings” göre sıralamaya giren öğretim üyeleri için düzenlenen törene katıldık[...]

Özbekistan Ulusal Hematoloji Enstitüsünün Yeni Modern Merkez Heyacanı!

Ülke, Cumhurbaşkanı sayın Şevket Mirziyoyev ile gerek sağlık gerekse bilimsel aktiviteler yönünden büyük değişim içine girmiştir. Örneğin kanser alanında çok önemli bir sağlık kampüsü ve [...]

konu59 (3).png

Yerli VLP aşısında Faz-2 aşamasına geçildi

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında geliştirilen, virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) Covid-19 aşısında Faz-2 aşamasına geçildi.

konu57.png

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, VLP temelli yerli koronavirüs aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Aşıyı iki doz halinde uyguladıklarını ve güvenliğini 6 ay boyunca takip ettiklerini aktaran Altuntaş, bu süreçte ilk 24 saatin çok değerli olduğunu, bu nedenle gönüllünün hem fiziki muayeneyle hem de laboratuvarda yakından takip edildiğini vurguladı.

konu56.png

Prof. Dr. Altuntaş, VLP temelli yerli Covid-19 aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Koronavirüse karşı geliştirilen virüs benzeri parçacık (VLP) temelli aşı adayında Faz-1 çalışmasının yürütüldüğü Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Her şey yolunda giderse aşı, sonbaharda vatandaşın kullanımına hazır olabilir" dedi.:

konu55.png

Prof. Dr. Altuntaş, VLP temelli yerli Covid-19 aşısına ilişkin konuştu

"24 SAAT SONUNDA HERHANGİ BİR CİDDİ REAKSİYON GÖZLEMEDİK" Aşının inovatif bir ürün olduğunu aktaran Altuntaş, mutasyon geliştiğinde aşının ona göre tasarlanabildiğini ve hızlı şekilde adapte edilebildiğini belirtti. Altuntaş, şöyle konuştu:

konu54.png

Prof. Dr. Altuntaş: Aşının hazır olma süreci gönüllü katılımıyla hızlanır

VLP temelli yerli aşı adayı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, “Faz-1’in bitmesi Mayıs’ın ilk haftası, Faz-2’nin başlaması Haziran’ın ilk haftası, Faz-3’ün başlaması da Ağustos ayında olur. Tam tarih veremiyoruz, çünkü bu gönüllülerin katılması ve destek vermesi ile de ilintili.

konu53-a.png

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, VLP temelli koronavirüs aşısı için tarih verdi!

Koronavirüse karşı geliştirilen virüs benzeri parçacık (VLP) temelli aşı adayında Faz-1 çalışmasının yürütüldüğü Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, 'Her şey yolunda giderse aşı, sonbaharda vatandaşın kullanımına hazır olabilir' dedi.

konu53 (1).png

Mayıs'ın ilk haftasında ikinci doz aşılama bitmiş olacak

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, virüs benzeri parçacık (VLP) temelli yerli Kovid-19 aşısı gönüllülerinin ilk doz aşılamasının bittiğini, herhangi bir aksilik olmazsa mayısın ilk haftasında ikinci doz aşılamanın da bitmiş olacağını söyledi.

konu52.png

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: Yerli koronavirüs aşısı sonbaharda kullanımına hazır olabilir

Türkiye’nin geliştirdiği inovatif COVID-19 aşısında ilk faz klinik araştırmalar tamamlanma aşamasına geldi. Araştırmayı yürüten SBU Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Faz-1 Klinik Araştırmalar Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, sonuçlardan umutlu olduğunu vurguladı.

konu51 (1).jpg

Bakan Varank, VLP temelli Covid-19 aşısı için gönüllü oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşının insan denemelerinin Faz 1 aşamasına katılmak için Ankara Onkoloji Hastanesi’nde müşahede altına alındı.

konu50 (1).jpg

Yerli VLP Aşısı Sonbaharda Kullanıma Sunulacak

Virüs benzeri parçacıklara dayalı aşı çalışmasının (VLP) Faz-1 çalışması Mayıs ayında tamamlanacak, Faz-2 aşamasına haziran ayınca geçilecek. Yerli üretim aşının sonbaharda kullanılma sunulması bekleniyor.

konu49 (1).png

Kanser Hastaları için 'CAR-T Hücre' Tedavisi Türkiye'de

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, kanser hastalarının tedavisinde çığır açan 'CAR-T hücre' tedavisinin ilk defa Türkiye'de uygulanmaya başladığını söyledi. Altuntaş, "CAR-T hücresi immünoterapi yöntemidir. Kanser hastasından kendi doğal bağışıklık hücrelerini alıyoruz.

konu48.png

"Kanser hastaları mutlaka Covid-19 aşılarını olsun"

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, “Kanser hastaları, eğer genel durumunuz iyi ve hekiminiz size aksi bir şey söylemiyor ise lütfen ilgili aile hekiminize ya da ilgili sağlık kuruluşuna başvurarak, Sağlık Bakanlığı talimatlarını takip ederek Covid-19 aşılarınızı olunuz” dedi.

konu47.jpg

İmmün plazma tedavisi Kovid-19 hastalarının yoğun bakım süresini kısaltıyor"

Türkiye'nin bilim dünyasıyla paylaştığı çalışma ile immün plazmanın yoğun bakımda kalma süresini kısalttığı, solunum destek tedavisini (mekanik ventilasyon) ve damar büzücü tedavi (vazopresör) ihtiyacını azalttığı tespit edildi.

konu46.jpg

"Konvelesan plazma tedavisi'nde A'dan Z'ye bilinmeyenler"

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Altuntaş, Kovid-19 hastaları için başlatılan "konvelesan plazma tedavisi"nin, virüse karşı bağışıklık kazandığı düşünülen kişilerden antikorların alınarak hastaya verilmesini içerdiğini bildirdi.

konu45.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Heyecan duyulmayan işler başarılamaz"

Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Klinik Araştırmalar Merkezi açıldı. Merkezle yerli ve milli ilaç geliştirme çalışmalarını hızlandırmak, klinik araştırmalar yapmak ve uluslararası ilaç Ar-Ge sektörü ile ortak çalışmalar yürütülmesi amaçlanıyor.

konu44.jpg

Kapsamlı Kanser Araştırma Merkezi açılıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yerli ve milli ilaç geliştirme çalışmalarını hızlandırmak, klinik araştırmalar yapmak ve uluslararası ilaç Ar-Ge sektörü ile ortak çalışmalar yürütmek amacıyla "Kapsamlı Kanser Araştırma Merkezi" açılacak.

konu43.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Hayali olmayanın istikbali de yoktur"

LÖSEMA üyesi Ankara Onkoloji Hastanesi hekimleri ile 1000 Gönüllüden 1’i Sen Olur Musun? grubunun ortaklığında 10 Kasım’da kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi. Etkinlikte ilk kez hekimler de kök hücre bağışında bulundu.

konu42.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: “Büyük zihinlerin amaçları; küçük zihinlerin dilekleri olur”

Lösemili Hastalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş'ı ziyaret eden ilkokul öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları hasta çocukların tedavisinde kullanılmak üzere derneğe bağışladı.

konu41.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Bir idik 1000 olduk"

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesince, Kök Hücre Nakil Merkezi’nin bininci hastaya kök hücre nakli gerçekleştirmesi dolayısıyla etkinlik düzenlendi

konu39.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: 'KML'nin ilaçla tedavisinde yüzde 90 başarı mümkün'

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Günümüzde, Kronik Myelositer Lösemi'de, günlük ağızdan yutulan haplarla yüzde 90'ın üzerinde başarı mümkündür." dedi.

konu38.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: 'Lenfoma tedavi edilebilir bir hastalıktır'

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Hodgkin lenfoma tedavisinde yüzde 95'e kadar varan başarı oranı olabilir." dedi.

konu37 (1).jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Kanser alanında gururlanacağımız merkezlere sahibiz"

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Altuntaş, "Ülkemiz dünyada bölge anlamında bir immünoterapi üssü olabilir. Akademik camiamız ve kanser merkezlerimiz buna hazır." dedi.

konu36.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Kansere karşı Car-T hücreleri kullanacağız"

Türkiye kanserle mücadelede klinik araştırmalar için altyapısını hazır hale getirdi. Şimdiki hedef ise ülkemizi 10 yıl içinde, kanserle mücadelede çığır açacak CAR-T tedavi yönteminde dünya üssü haline getirmek...

konu35.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Kanserde manevi destek çok önemli"

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören kanser hastaları, Lösemili Hastalar Derneği (LÖSEMA) tarafından düzenlenen iftarda buluştu.

konu34.jpg

5. Türkiye-Özbekistan Hematoloji Kongresi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) destekleriyle Özbekistan Sağlık Bakanlığı, Hematoloji ve Kan Nakli Bilimsel Araştırma Enstitüsü ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliğinde "Hematolojide yüksek tanı ve tedavi yöntemlerinin kullanımı" konulu Özbek-Türk Hematoloji Kongresi düzenlendi.

konu33.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Türkök Dünya markası"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'her alanda milli ve yerli olacağız' çıkışıyla hayata geçirilen Türkkök, Türkiye'nin sağlıkta dünya markası oldu. Kök hücrede dışa bağımlılığı bitirip, kanser noktasında dünyaya sağlık üreten bir sisteme kavuşan Türkiye, 2018'de 11 ülkeye şifa dağıttı.

konu32.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Şişmanlık lösemi riskini artırıyor"

Lancet’te yayınlanan bir çalışma erken obezitenin kan kanserlerine yakalanma riskini iki kat artırdığını gösterdi.

konu31.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Türkiye'nin ilk Faz 1 kanser klinik araştırma merkezi hizmete girdi"

Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Bundan sonraki süreçte kanser alanında ilaçların gelişimine katkı sağlayacağız" dedi.

konu30.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: “Kanser kronik bir hastalıktır, destek de uzun soluklu olmalıdır”

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kanser hastalarının günlük yaşam aktivitelerine katılımlarını sağlamak, ilaçların yan etkilerine katlanmalarını kolaylaştırmak ve tedaviye uyumlarını artırmak amacıyla başlattığı "Sanatla Terapi" projesinden bu kez “hayata ve umuda” dair kareler paylaşıldı.

konu29.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Kanserde uğraş terapi çok gerekli"

Lösemili Hastalar Derneği (LÖSEMA) ve ülke genelinde katılım gösteren birçok sanatçının, Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören hastalar yararına ortaklaşa düzenlediği “Karma Resim Sergisi” açıldı.

konu28.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Klinik araştırmalar yaşam süresini uzatıyor"

Yılda 100’den fazla kanser türünde 4 binden fazla yeni hastaya umut olan Ankara Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi ilaç klinik araştırmalarına kapılarını açtı

konu27.jpg

Kanser hastalarının çocuklarına "Şevkat Evi"

Kanser tedavisi gören annelerin çocukları için Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kreş ve oyun alanı açıldı. Törende bir konuşma yapan Başhekim Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, kanser hastalarının çocukları için bir merkez açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

konu26.jpg

Kanser hastalarının çocuklarına "Şefkat Eli"

Kemoterapi ve radyoterapi görürken çocuklarını bırakacak yeri olmayan kanser hastası kadınların tedavisinin aksamaması için Ankara Onkoloji Hastanesinde kreş açılacak.

konu25.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Türkiye kanser ve kök hücre alanında çok iyi"

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, 'Türkiye gerek kanser gerek kök hücre alanında dünyada çok iyi bir yerde. Özellikle bunların tedavileri konusunda çok iyi olduğumuzu görüyoruz.' dedi.

konu24.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Türkiye klinik araştırmalarda büyük potansiyele sahip."

Ülkemizdeki kök hücre nakli uygulamalarının Avrupa Birliği ülkeleri düzeyinde olduğunu söyleyen Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, “Türkiye olarak, klinik araştırmalarda dünyada ilk 10 ülke arasına girmek, dünyada gerçekleştirilen AR-GE çalışmalarının yüzde 3’üne ulaşmak ve 4 milyar dolar civarı pazar elde etme potansiyelimiz mevcut” dedi.

konu23.jpg

Dünya Aferez Birliği Türk bilim insanına emanet

Dünya Aferez Birliği (WAA) Başkanlığına seçilen Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altuntaş görevi devraldı.

konu22.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Kanserde yaşam süresi uzadı"

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Altuntaş, Türkiye'nin kanser tanısında ve tedavisinde iyi bir noktada olduğunu, ancak kapsamlı kanser merkezlerinin yaygınlaşması gerektiğini belirtti.

konu21.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Nadir hastalıklarda başarımız artıyor"

Günümüzde gelişen teknoloji, yeni tanı metotları ve farkındalığın artışı ile nadir hastalıkların teşhisi kolaylaşmaktadır. Yeni geliştirilen tedavi yöntemleriyle de başarı şansı artmaktadır.

konu20.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "İlik artık daha kolay bulunuyor"

Kemik iliği arayan hastalara umut olmak için Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı iş birliğiyle hayata geçirilen TÜRKÖK Projesi’nin 2,5 yıl içinde ulaştığı başarı göz dolduruyor.

konu19.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: “Kobay” diyerek hastaya zarar veriyoruz.

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, ülkemizdeki klinik çalışma sayısının artırılması gerektiğini belirterek, “Toplumdaki, klinik çalışmaya giren hastaları ‘Kobay’ olarak tanımlayan anlayışı değişmelidir. Bu yaklaşım hastalara zarar veriyor” dedi.

konu18.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Kanser kronik bir hastalık gibi tedavi edilecek"

Lenfoma(Lenf bezi kanserleri) tedavi edebilir bir hastalıktır. Önümüzdeki süreçlerde hedefe yönelik akıllı ilaçların klinik kullanıma girmesi ile lenfoma tedavisinde başarı oranlarımız daha da artacaktır.

konu17.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Hapla lösemiyi yenmek mümkün!"

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Hapla lösemiyi yenmek mümkün. Buna kısaca 'Hapını yut lösemini tut' diyoruz. Bu nedenle Kronik Miyelositer Lösemi hastalarına haplarını mutlaka düzenli şekilde yutmalarını tavsiye ediyoruz"

konu16.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Türkiye'de ilik nakli için sıra bekleme dönemi bitti"

Türkiye’nin son on yılda nakil merkez sayısını beş, nakil sayısını 10 kat artırdığı belirtildi. Türk Aferez Derneği Başkanı Prof.Dr. Fevzi Altuntaş, ülkemizde artık otolog ve allojenik nakiller için bekleme sırası kalmadığını belirterek "2013 yılında 3000 civarı kemik iliği nakilleri gerçekleştirilmesiyle, Avrupa’da 4. sıraya yükseldik“ dedi.

konu15.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Kanserle mücadelede yeni silah bağışıklık sistemi"

Kanserin tedavisi alanında birbiri ardına geliştirilen yeni ilaçlarla, birçok kanser türü ya tamamen tedavi ediliyor ya da neredeyse diyabet ve hipertansiyon gibi kronik bir haline geliyor.

konu14.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: Kanser tedavisinde 'Yeni bir çağ' başlıyor.

"Geleceğin kanser tedavisi olarak görülüyor, bağışıklık sistemi hücrelerini güçlendirerek tümör hücrelerini yok ediyor."

konu13.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "3 tüp kan ile hayat kurtarabilirsiniz"

20 cc yani üç tüp kan vererek Türkkök'e bağışçı olarak katılabilir, hayat kurtarabilirsiniz. Türkiye, kemik iliği nakillerinde Avrupa dördüncüsü

konu12.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Hapını yut, lösemini tut!"

Hematolog Prof. Fevzi Altuntaş, löseminin artık diyabet, hipertansiyon gibi tedavi edilebilen kronik hastalıklar grubunda olduğunu söyledi: Özellikle Kronik Myelositer Lösemi(KML) tek bir hapla kontrol altında tutuluyor ve hastaların % 90’ı diğer insanlarla aynı yaşam süresine sahip oluyor.

konu11.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Lenfomalarda başarı oranları artmaktadır"

Vücutta çıkan ve açıklanamayan lenf bezeleri, düşmeyen yüksek ateş ve açıklanamayan kilo kaybı Lenfoma belirtisi olabilir. Ancak Lenfoma tedavi edilebilir bir hastalıktır. Günümüzde modern tedavi yöntemleriyle başarı oranları yükselmektir.

konu9.jpg

Kanserle yüzleşenlerin hikayeleri: "Hayata Tutunma Öyküleri"

Hasta, hasta yakını, doktor ve hemşireler hayatlarının bir döneminde mücadele ettikleri, tedavisine katkı sağladıkları ya da şifaya çevirdikleri kanser hastalığını kendi pencerelerinden anlattı. Kanserle bir şekilde yüzleşenlerin hikayeleri, ‘Hayata Tutunma Öyküleri’ adıyla kitaplaştırıldı.

konu8.jpg

Kanseri yendi Baba oldu!

Kemik iliği nakli olan yüzlerce hasta bir araya geldi, yaşadıkları zorlukları, hayata tutunma öykülerini, umutlarını paylaştılar. 25 yaşında kanserle yüzleşen F.F., tedavi sırasında “çok seviyordum” dediği nişanlısının ayrılma kararıyla yıkıldığını söylüyor, “Hem ayrılık travmasını hem de tedavinin yarattığı zorlukları sevginin gücü ile atlattım” dedi.

konu6.jpg

A’dan Z’ye lösemi gerçeği

Lösemi (Kan Kanseri) görülme sıklığı yaşla birlikte artmaktadır. En çok görüldüğü yaş ise 60 yaş civarıdır. İlerleyen yaşlarda Akut Lösemiler daha agresif seyir göstermektedir.

konu5.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Lösemi tedavisinde "çocukça" yaklaşım hayat kurtarıyor"

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Kliniği ve Kemik İliği Nakli Direktörü Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "erişkinlerde bir tür kan kanseri olan Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) tedavisinin çocukluk çağı lösemi tedavilerine benzer şekilde yapılmasının sonuçları iyileştirdiğini söyledi."

konu4.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Uyumsuz nakillerin başarısı ümit vaat ediyor!"

Kanser Savaş Haftası nedeniyle Ankara Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesinde düzenlenen toplantıda, kök hücre nakli yapılan hastalarla vericileri bir araya geldi. Doku grubu uyumsuz kök hücre nakli yapılan hastalar tam uyumlu vericisi olmayan hastalar için umut ışığı oldu.

konu3.jpg

Hayat kurtaran yöntem: Aferez

Kanser, karbonmonoksit zehirlenmesi ve kolesterol dahil pek çok rahatsızlığa çare olan aferezle ilgili gelişmeler, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı ve yarın başlayacak Dünya Aferez Kongresi'nde ele alınacak.

konu2.jpg

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: "Multiple miyelomada yaşam süresi uzadı"

Aferez Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Fevzi Altuntaş, halk arasında kan kanseri olarak bilinen "Multiple Miyelom" hastalığının Türkiye'de uluslararası standartlarda tedavisinin mümkün olduğunu bildirdi.

konu1.jpg

Yakın Akrabadan Kan Naklinde Ölümcül Tehlike

Kan naklinde nadir görülen, fakat ortaya çıktığında “yüzde 90 oranında ölümle sonuçlanabilen” "Graft Versus Host" hastalığı olarak adlandırılan çok ciddi bir komplikasyon görülebilir. Bu nedenle riskin azaltılması için akrabadan kan naklinin yapılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

bottom of page